Mijn creativiteit is tot nog niet zo lang geleden beperkt geweest tot pogingen om stomme maar grappige gedichtjes in luttele seconden uit mijn mouw schudden. Iets in de trant van:

Trippel, trappel, hoor ik op de trap,
Wie zal het zijn? vroeg ik me af,
De deur ging open en daar stond je dan,
Topje, jurkje en een panty;
Jij geweldig mooie man.

Daarin kwam op mijn 39e verjaardag verandering. Een vriendin betrad de fuif voor taart en een borrel met onder haar arm een kadootje. Ik pakte prompt vier canvas doeken uit van 60 x 80. “Je schildert, toch?” “Ehm, nee… Maar nu wel!”

De laatste jaren is mij na meermaals in een staat van hopeloze ontreddering te vervallen met veel moeite (maar gelukkig steeds minder;) duidelijk geworden waarom ik toch iedere keer teleurgesteld werd: ik schikte mij in alles naar de ander. Met veel liefdevolle aandacht en steun van enkele intimi die ik pas relatief kort ken, die mij een (gevoels)wereld tonen waarvan ik het bestaan nooit kende, is mij duidelijk aan het worden dat ik voor mezelf mag kiezen.

Voor nu, uit zich dat door de creativiteit, die altijd al bij mij borrelde maar nooit echt de ruimte mocht krijgen, op zijn beloop te laten. Alleen al de realisatie, is voor nu inspiratie genoeg.

Deze foto is genomen door de geweldige, one-and-only Louis Zweers

Expo!

Vanaf april 2021: Galerie
Klein Zwitserland

Ik ben zo blij! Niet alleen is het twee-maanden durende Hangoor en Woordenboek project af, ik mocht de eetkamer en leestafelset meteen inladen en naar Harold en Mirjam brengen, waar zij aan de Duinweg 30 te Schoorl een geweldige galerie hebben en mij de eer toekomt om tussen kunstenaars te staan die allang hun sporen hebben verdiend. Dit in tegenstelling tot mijzelf, want ik kom pas net kijken… Het is heel gaaf en haast overweldigend.

Ga snel kijken. De galerie is open van wo t/m ma tussen 11 en 18. En trek er minstens twee uur voor uit, want er staat een reis door het hedendaagse kunstlandschap op het programma waarop menig museum jaloers is!

PLAY room, 22 jan t/m 21 feb 2021

Soms gaan de ontwikkelingen zo snel dat ik het zelf bijna niet kan geloven. Ik ben nog geen zes maanden serieus bezig en nu al ben ik gespot door Jeroen van Paassen van dè kunst hotspot in het centrum van Zaandam, PLAY room. Hier worden maandelijks wisselende tentoonstellingen georganiseerd van post pop-art tot street-art, met kunstenaars afkomstig van over de hele wereld. Ik voel me zeer vereerd om met vier stoelen onderdeel uit te maken van ‘Kleur Bekennen’ van 22 januari t/m 21 februari 2021.